Kush është në linjë
3 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 3 vizitorë

Asnjë

[ Shiko krejt Listen ]


Rekord i përdoruesve në linjë ishte 66 më Fri Nov 04, 2011 5:00 pm
Statistikat
Forumi ka 4023 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri LenoreEnriquez

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 2594 artikuj v 1305 temat
Kërko
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

Top posting users this month


Tinka Kurti....

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

Tinka Kurti....

Mesazh nga Dardania prej Tue Apr 21, 2015 9:55 pm

  Tinka Kurti u lind më 17 dhjetor 1932 në Sarajevë, Bosnjë Hercegovinës dhe jeton në Tiranë. "Zoja e randë" e teatrit dhe kinemasë shqiptare, një aktore e madhe që nuk ka ndërmend të plaket.

U ngjit për herë të parë në skenë kur ishte vetëm 14 vjeç. Për disa vjet u aktivizua në teatrin amator në Shkodër. Më 1947 u përjashtua nga Liceu Artistik i Tiranës dhe nuk mori asnjëherë ndonjë diplomë shkolle, por kjo nuk e pengoi të bëhet një aktore e madhe dhe e shumë e kulturuar.

Që nga viti 1949 e deri sa doli në pension ishte aktore e Teatrit “Migjeni” të Shkodrës, ku interpretoi rreth 120 role. Veçanërisht e suksesshme në rolet e forta dramatike të nënave, por po kaq e suksesshme në komedi. Shkëlqen me role protagoniste në “Gjaku i Arbrit”, “Histori Irkutase”, “Toka Jonë” – ku luan në fillim Filen e pastaj Loken, “Fisheku në pajë” apo “Fejesa e Çehovit”. Si rrallëkush, Kurti rikonfirmon talentin e saj edhe në kinema, duke interpretuar në rreth 35 filma artistikë, duke filluar me filmin e parë të metrazhit të gjatë, “Tana”, më 1958.

Të paharruar kanë mbetur Nene Pashako tek “Yjet e netëve të gjata” (1972), nëna tek “Çifti i lumtur” (1975), Sinjorina Mançini tek “Vajzat me kordele te kuqe” (1978), Gjyshja tek “Zemra e nënës”. Rolet e arrira i sigurojnë çmime të ndryshme, si në festivalet kombëtare të filmit, ashtu edhe ato të teatrit, të cilat kulmojnë me çmimet e karrierës në të dyja fushat. Këtyre çmimeve u shtohen edhe vlerësime të tjera të rëndësishme, si medalja “Mjeshtër i Madh i Punës”, akorduar nga Presidenti i Republikës.
Filmografia
Ne kerkim te kujt (2012) serial
Familjet (2009) serial
Filumena Marturano (2009) Teatër
Ne dhe Lenini (2008)
Mira - (2008)
Kosova: Desperate Search - Etjet e Kosovës (2006)
Dasma e Sakos - (1998)
Nata - (1998)
Zëmra e nënës - (1994)
Vdekja e kalit - (1992)
Unë e dua Erën - (1991) - Doktoreshe Keti
Balada e Kurbinit - (1990) - Nëna e Dardit
Edhe ashtu edhe kështu - (1989) - Tezja e Almes
Flutura në kabinën time - (1988)
Telefoni i një mëngjesi - (1987)- Nena e Neritanit
Në emër të lirisë - (1987)
Hije që mbeten pas - (1985) - Nena e Agronit
Besa e kuqe - (1982) - Dila
Qortimet e vjeshtës - (1982) Nena e Kujtimit
Si gjithë të tjerët - (1981) - Drejtoresha e shtepise se femijes
Mëngjeze të reja - (1980)
Nusja - (1980)
Gjeneral gramafoni - (1978)- Nena e Halit Beratit
Vajzat me kordele të kuqe - (1978)
Emblema e dikurëshme - (1976)
Çifti i lumtur - (1975)
Lumë drite - (1975)
Në fillim të verës - (1975)....Nena e Veres
Operacioni Zjarri - (1973)
Yjet e neteve te gjata - (1972) Pashako
Guximtarët - (1970)
Tana - (1958)

_________________
Ti jap Syt e mi e shiko ....Ta jap Zemren time si rrah Ndegjo ....Te Dua Zemer Perjet ket kurr mos e harro....
avatar
Dardania
Webmaster

Numri i postimeve : 1629
Join date : 13/05/2011
Age : 30

http://dardania.msnboard.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi